в мрежата

уроци за компютри мрежи и сигурност

Начало операционни системи Windows 7 Списък на антивирусни съвместими с Windows 7

Списък на антивирусни съвместими с Windows 7

Е-мейл
Оценка на читателите: / 164
Слаба статияОтлична статия 

По принцип софтуер работещ под Windows Vista би трябвало да работи без проблем на Windows 7, с изключение на софтуер инсталиращ компоненти на системата от ниско ниво като антивирусните, защитните стени и други подобни програми. Тези приложения са обикновенно разработени да вървят на определени версии на Windows.

Windows AntiVirus Detection

Когато за пръв път инсталирате Windows 7, ще видите съобщение като това на снимката. То ви казва, че трябва да намерите антивирусна програма в интернет…

 Windows 7 Find Antivirus Program Online

Когато инсталирате съвместим антивирусен софтуер съобщението ще изчезне и ще има съобщение в Action Center казващо, че анти-вирусната защита е включена:

Windows 7 Action Center

Анти-вирусните програми би трябвало да взаимодействат също и с ъпдейт механизма на Windows 7 и да ви уведомяват когато вирусните ви дефиниции са остарели.

Windows 7 Update Avira AntiVir

И сега да продължим със списъка… Направих снимки на прозореца на Action Center като доказателство, че антивирусната се е инсталирала и е разпозната правилно от Windows 7, но съм и направил няколко бързи теста за всеки антивирусен пакет.

Забележка: Тестовете са правени на Windows 7 Ultimate 32bit Build 7000

AVG Anti-Virus Free Edition

AVG Free е една от най популярните анти-вирус софтуери на разположение и не само, че работи перфектно под Windows 7 но е и в краткия списък от антивирусен софтуер официално съвместим с Windows 7 според Microsoft.

Забележете също, че AVG Anti-Virus Free предлага и анти-спайуеър защита. Обърнете внимание, че Windows 7 препоръчва използването само на едно анти-спайуеър приложение:

Windows 7 AVG Action Center 

Avira AntiVir Personal Edition

Avira е популярно безплатно анти-вирусно решение. Този софтуер работи без да успея да намеря забележки по време на краткия тест който направих.

Windows 7 Avira Action Center 

Norton AntiVirus 2009

Norton AntiVirus 2009 не се нуждае от представяне и работи добре! Той също е в списъка на Microsoft със съвместим анти-вирусен софтуер за Windows 7.

Windows 7 Norton Action Center

Забележете, че и той предлага anti-spyware защита, така че изключете Windows Defender за да работи системата ви по-бързо.

Avast! AntiVirus Home

Още един популярен Anti-Virus пакет който работи добре с Windows 7 и също предлага анти-спайуеър защитаl.

Windows 7 Avast Action Center 

Microsoft Windows Live OneCare: НЕ РАБОТИ

Това беше изненада за мен, но той дори не се инсталира под Windows 7 само даде едно гоямо съобщение да каже, че не поддържа тази операжионна система:

Windows 7 Live OneCare

Сигурно Microsoft имат някакви проблеми в координацията.

Забележка: предлагането на OneCare ще бъде прекратено през Юни 2009 и Microsoft ще предлага безплатен продукт в замяна.

Kapersky Anti-Virus 2009

Този анти-вирусен софтуер е също в списъка на Microsoft официално съвместим с Windows 7. Kaspersky също предлага анти-спайуеър защита. Този пакет имам повече от кратък тест работи добре, но имах проблем при инсталирането на Photoshop заради касперски. Спрях анти-вирусната инсталирах го и след това я пуснах пак, сега всичко е наред.

Kaspersky Windows 7 Action Center

Забележете на горната снимка, че вирусните дефиниции на касперски са стари. Action Center събира всички тези съобщения заедно на едно място - доста удобно.

McAfee VirusScan: НЕ РАБОТИ

Разочарован съм, ползвам този анти-вирусен софтуер на XP и Vista машините си!

ESET NOD32 Antivirus 3.0

Още една доста популярна анти-вирусна която работи добре под Windows 7 и осигурява едновременно анти-вирусна и анти-спайуеър защита.

Eset NOD32 Antivirus 3.0

BitDefender Antivirus & Total Security 2009

Този пакет за сигурност работи добре под Windows 7 и осигурява анти-вирусна и анти-спайуеър защита, пакета предлага и други инструменти за повишаване сигурността на компютъра ви. Тествах този продукт на три компютъра. Първоначално имах проблем при инсталирането на първия компютър, прочетете повече за случая в коментарите. Трябва да отбележа, че на другите два компютъра нямах никакъв проблем!

COMODO Internet Security

Изглежда че и този софтуер работи нормално под Windows 7, но се инсталира само в режим на съвместимост с предходна версия на Windows. Нормано стартиран инсталатора на COMODO няма да инсталира нищо на вашата система, аз съм го инсталира в режим на съвместиомост с Vista и мога да кажа, че в този режим работи. Продукта има анти-вирус и анти-спайуеър скенер, наред с това има и Firewall който ще ви пази от хакери. Хубаво в случая е, че COMODO Internet Security е безплатен, което го прави една достъпна алтернатива за защита на вашия компютър. Можете да свалите COMODO от тук.

Забележка: На сайта на разработчика поддържа официално само XP и Vista!

Важна забележка

Въпреки че тези пакети се инсталират и работят това не означава, че те задължително се поддържат за Windows 7 от производителите им.

Коя анти-вирусна пропуснах?

Ако търсите анти-вирусна за Windows 7 този списък може да ви помогне, но ми се иска да допълня списъка. Ако сте тествали друга анти-вирусна или сте имали проблеми с някоя от списъка, моля оставете коментар!


 
Коментари (7)
Microsoft Security Essentials
7 Петък, 06 Юни 2014 14:24
Norton Antivirus 2011
Добра ли е
Microsoft Security Essentials?
:)
6 Четвъртък, 18 Март 2010 02:40
???
mersi mnogo za infoto :)
отг. COMODO
5 Вторник, 10 Февруари 2009 23:20
protoberans
Здравей Александър,

Добавих COMODO в списъка, според моя тест си е напълно функциониращ. Благодаря за помоща!

Ти ползвал ли си COMODO на XP или Vista, какви са ти впечатленията? Изглежда доста солиден за безплатен пакет, не съм го ползвал преди ще му направя един по-дълъг тест да видя как се справя. Ти изпробваш ли Windows 7?
COMODO
4 Вторник, 10 Февруари 2009 13:51
???
А имам и още един въпрос .Дали COMODO върви под Windows 7
BitDefender
3 Неделя, 08 Февруари 2009 15:46
???
Много благодаря за отговора .
DitDefender и Windows 7
2 Събота, 07 Февруари 2009 10:15
protoberans
Здравей Александър, благодаря за въпроса напомни ми какво съм пропуснал!

Направих тест на Trial версията на BitDefender Antivirus 2009, свалена от уеб сайта на BitDefender два пъти инсталатора заби докато си дърпаше файловете, третия път го инсталирах в режим на съвместимост с Windows Vista и всичко беше наред. Сега се ъпдейтва и сканира без проблеми.

Снимка на доклада в Reliability Monitor:

Доклада на Action Center:

Заради двата пъти при които инсталатора заби ще пробвам пакета и на друга машина и след това ще отразя резултата в статията, проблема може да се дължи на интернет връзката по време на сваляне на файловете... засега мога да кажа, че ако някой има проблем при инсталирането както имах аз стартирането на инсталатора в режим на съвместимост решава проблема.

BitDefender
1 Петък, 06 Февруари 2009 23:27
???
А чудя се дали БитДефендер работи ???

Добавете коментар

Вашето име:
Заглавие:
Коментар:
  Кодът за потвърждение. Само малки символи без разстояния между тях.
Секретен код:

Поща

Не си логнат.

Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!
Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!

Кой е на линия

В момента има 12 посетителя в сайта