в мрежата

уроци за компютри мрежи и сигурност

Начало операционни системи Windows 7 Как да си направите бутон за 3D прелистване в Windows 7

Как да си направите бутон за 3D прелистване в Windows 7

Е-мейл
Оценка на читателите: / 26
Слаба статияОтлична статия 

Направи ми впечатление, че при Windows 7 го няма бутона на flip 3d и потърсих начин да си го направя... В това ръководство ще ви покажа как да поставите бутон в тасквара на Windows 7 за 3D прелистване на прозорците, като тизи в quick launch на Windows Vista.

Клавишните комбинации за 3D прелистването са:

Windows клавиша + Tab - Натиснете и задръжте Windows клавиша след това натискайте Tab или въртете колелцето на мишката, за да превъртате между отворените прозорци. Избирате прозореца който искате, като отпускате Windows клавиша когато желания прозорец е най-отпред

Ctrl + Windows клавиша + Tab - Превъртайте отворените прозорци като натискате бутона Tab, стрелките на клавиатурата или въртите колелото на мишката. Натиснете върху прозореца който искате да видите или натиснете клавиша Enter когато прозореца е най-отпред.

Да започваме:

1. Щракнете върху празно пространство от десктопа и щракнете на New->>Shortcut.

2. Напишете C:\Windows\system32\rundll32.exe DwmApi #105 в полето Type the location of the item и натиснете бутона Next.

3. Напишете име за препратката, например flip 3D и натиснете бутона Finish.

4. Щракнете с десния бутон върху новосъздадената препратка Flip 3D на десктопа и изберете Properties.

5. Натиснете бутона Change Icon вижте следващата фигура.

6. В полето под Look for icons in this file: напишете %SystemRoot%\System32\imageres.dll и натиснете клвиша Enter. Виште следващата фигура.

7. Изберете Flip-3D иконата, в синьо на горната снимка и натиснете OK.

8. Натиснете бутона Appy после бутона ОК.

9. Сега завлачете така направената икона в таскбара.

и вече сте готови

Коментари (2)
полезно е
2 Вторник, 29 Юни 2010 23:54
maximpld
полезно е защото клавишната комбинация от 3 бутона е едно, а друго е да цъкнеш с мишока на иконка. аз така си мисля поне...
3Д Аеро
1 Четвъртък, 07 Януари 2010 03:12
Павел Баджаков
Мисля, че сте се престарали малко с тази статия конкретно... Елементарно е решението за Аеро Функцията, ето ви един кратък пример: 1-ва стъпка - Десен бутон (Properties) на таскбар-а 2-ра - В опциите на таскбар-а, меню Preview Desktop With Aero Peek - включвате го. То автоматично активира и 3Д отварянето на тъмбнейлите на отворените вече прозорци и сте готови! 3-та - Натискате клавишната комбинация Window key+Tab Key и получавате нужното 3Д "въртене" на прозорците Успех !

Добавете коментар

Вашето име:
Заглавие:
Коментар:
  Кодът за потвърждение. Само малки символи без разстояния между тях.
Секретен код:

последно от форума

в МРЕЖИ от maxell, 24-07-10 16:43
в Софтуер от Svilen.Dimitrov, 25-06-10 11:59
в МРЕЖИ от protoberans, 16-06-10 13:23
в МРЕЖИ от mnk, 12-06-10 19:14
в Романтика, любов и секс от 4oki, 07-05-10 09:04

Поща

Не си логнат.

Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!
Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!