в мрежата

уроци за компютри мрежи и сигурност

Начало Хардуер Твърди дискове и RAID масиви Възстановяване на Acronis True Image бекъп

Възстановяване на Acronis True Image бекъп

Е-мейл
Оценка на читателите: / 19
Слаба статияОтлична статия 

Ако сте прочели нашето ръководство: Създаване на image на твърдия диск с Acronis TI вече сте научили как да си направите пълен бекъп на дял или диск/дискове с помоща на специализирания инструмент Acronis True Image.

Сега е редно да научите и как да възстановите такъв бекъп, операцията е толкова лесна колкото и самото създаване на image архива и е въпрос на няколко стъпки.

Както и при останалите статии за Acronis True Image и тук използвам версията от hiren's bootCD.

Ето ги и самите стъпки:

1. Поставете Hiren's bootCD в CD/DVD устройството и заредете компютъра си от него.

2. Отидете на bootCD > Disk clone tools... > Acronis True Image Enterprise Server 8.1.945.

3. От началния екран на Acronis TI изберете опцията Restore Image и ще се стартира помощника за възстановяване. Натиснете Next.

4. Първото което трябва да направите е да посочите True Image Backup (tib) архива от който ще възстановявате. Изберете го да се посини и натиснете бутона Next.

5. На следващата стъпка можете да направите проверка на състоянието на избрания архив.

  • Ако желаете да проверите дали архива ви е здрав изберете опцията  Yes, I want to verify the image archive и натиснете Next.
  • Ако не искате да правите такава проверка изберете опцията No, I don't want to verify и натиснете Next.

Забележка: проверка на състоянието на Acronis image архив можете да правите и от първиначалния екран на Acronis True Image избирайки опцията Check Image. На мен лично никога не ми се е случвало да имам повреден архив, независимо дали той е бил в Acronis Secure Zone или някъде другаде, достъпен и видим за Windows и приложенията му.

6. На този екран трябва да изберете дял или диск който искате да възстановите. Сложете чавки пред това което искате да възстановите и натиснете бутона Next.

Забележка: обърнете внимание на написаното в колоната Flags, в моя случай Pri,Act това означава, че дяла е бил Primary и активен (бутващ).

7. Маркирайте дял или неразпределено (unallocated) пространство където искате да възстановите архива и натиснете Next.

8. На следващата стъпка имате възможност да изберете като какъв възстановявате дяла. Acronis по подразбиране маркира така както е и на архива, вижте в стъпка 6 Flags. В тази стъпка обаче можете да промените това, в повечето случаи е добре да го възстановявате така както си е бил.

Внимание: възстановите архива върху диск разделен примерно на два дяла и изберете дял от диска Primary но без да е Active и възстановите вашия архив като Active след това оригиналния Primary Active дял най-вероятно ще стане hidden (скрит) и Windows няма да го вижда. Няма страшно, информацията ще си стои на него! Ако това стане ползвайте програма като Partition Magic или Acronis Disk Director за да си направите дяла отново видим.

Изберете това което желаете и натиснете Next.

9. На следващата стъпка можете да настроите размера и мястото на дяловете (само ако възстановявате повече от един дял). Направете желаните от вас настройки и натиснете Next.

10. На следващата стъпка помощника ви пита дали искате да възстановите и друг диск или дял. Изберете това което желаете и натиснете Next.

  • Ако сте избрали да възстановите и друг дял или диск се върнете към стъпка 6.
  • Ако сте избрали да не възстановявате и друг дял или диск преминете нататък.

11. Това е последната стъпка, прегледаите обобщението за педстоящата задача и натиснете бутона Proceed. Изчакайте докато процеса завърши.

Още по темата:

Създаване на image на твърдия диск с Acronis TI
Acronis Secure Zone
Клониране на диск

 

Етикети: Acronis True Image

 
Коментари (5)
spase
5 Понеделник, 04 Май 2009 13:57
protoberans
Виждам че още имаш проблем, няма да си го разрешиш скоро. Опиши си проблема във форума, направи го с пошече от един ред.... Ползвай кирилица

Бекъпа се прави за компютъра на който си го направил или за друг със същия или много подобен хардуер.....
ne se polu4ava
4 Понеделник, 04 Май 2009 08:59
???
KAK da SSi napravq backup koito da stava zza vseki komp bez da dava nekakav ERror pls HELP :S:S:s
acronis
3 Неделя, 26 Април 2009 18:53
???
za6to nqkoi pat ne se polu4ava ako nqkoi zn podrobno ka se raboti s taz programa
neka mi pishe spas_lu4kov20@abv.bg
skype usb_kabel1
отг: acronis
2 Сряда, 15 Април 2009 20:36
protoberans
Убеден съм, че горния материал отговаря точно на въпроса как да го разархивираш, макар аз да не бих използвал израза разархивиране.. С по-горе описаната процедура може да възстановиш направения от теб .tib архив.

Ако не ти е достатъчна задай си въпроса във Форума ще се постарая да ти ти помогна с обясняния, след като ми разясниш по-подробно положението.

П.П. опитай да ползваш кирилица!
acronis
1 Сряда, 15 Април 2009 18:40
???
az si napravih arhiv na windows xp vav format "tib" no kak da go razarhiviram edin frend vkara nekakav disk tam pishese acronis true image zaredi i go iskara posle vkara toz TIB arhiv i ne6to natiska i sled 5 min ve4e bqh s nov windows xp ako nqkoi moje da mi pomogne pls mn iskam dda znam kkak stava skype neste_sami abv spas_lu4kov20@abv.bg tel 0878445979

Добавете коментар

Вашето име:
Заглавие:
Коментар:
  Кодът за потвърждение. Само малки символи без разстояния между тях.
Секретен код:

Поща

Не си логнат.

Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!
Ако това което четете тук ви харесва гласувайте за нас!

Кой е на линия

В момента има 15 посетителя в сайта